UIT HET DONKER V
een wandeling in het licht

01-04 februari 2023 - de Hoge Rielen, Kasterlee


Anouk Kruithof, Gabey Tjon a Tham, Anne van de Star, Philip Vermeulen & Mischa Daams, WIThWIT, Jesse Cremers

UIT HET DONKER neemt je voor de vijfde maal mee op een audiovisuele trip doorheen de donkere nacht. 

Dit kunstenparcours door het bos leidt je langs verschillende magisch verlichte wegen en paadjes. Onderweg mag je je verwachten aan grootschalige en adembenemende licht- en geluidsinstallaties. Alle gaan ze een relatie aan met de natuur en architectuur van de Hoge Rielen. 

Zo is installatie ‘The Monads’ van Gabey Tjon a Tham geïnspireerd op het geluid van de wind die door het gebladerte van bomen ruist. De opzwepende elastische lichtinstallatie ‘Slue’ van Philip Vermeulen baant zich op haar beurt een weg doorheen het bos. In ‘Bling Rrring’ laat Anne van de Star dan weer een galmende dialoog ontstaan tussen twee stalen ringen die meditatief rond elkaar heen draaien. WIThWIT speelt een spel met schaduwbeelden aan de hand van een kleurrijk opgebouwde stad. Of kom je liever dansen op alle verschillende dansstijlen die op Youtube te vinden zijn in de video-installatie ‘Universal Tongue’ van Anouk Kruithof? 

UIT HET DONKER belooft een onvergetelijke ervaring te worden die nog lang op je netvlies zal nazinderen. Breng zeker je zaklamp mee om door het bos de bomen te zien. Op het midden van de wandeling, vind je ons café Halfweg met hartverwarmende drankjes en voetverwarmende muziek. 


Vorige
Vorige

Oude Wijn/ Nieuwe Zakken

Volgende
Volgende

Dennis Tyfus - Don't Tell Me Not to Tell You What to Do