Ode de Kort - A ST'OCK(ING) OF F'OOT N'OTES

05.06-04.07.2021 - LUIFELZAAL, WITTE MUUR & HOUTEN ZAAL

In de praktijk van Ode de Kort (°1992) zijn als consequente medewerkers O en U, veel meer dan alleen letters, metgezellen om mee te denken, te oefenen en te performen. Door te oefenen en te trainen met deze karakters genereren ze zowel (typo)grafische, performatieve als linguïstische vragen. Door een voortdurende beweging tussen fotografie, installatie, video, performance en tekst is De Korts praktijk een manier om het maken en ontcijferen van betekenis te testen. Bij dat proces wordt de relatie tussen taal en de vorming van het zelf verschoven.       Haar langdurige artistieke betrokkenheid met O en U resulteert in een uitgebreid vocabularium, een taal die voortdurend in beweging is. De synchronisatie van lichaam en taal wordt voortgezet in haar solo project 'A ST’OCK(ING) OF F’OOT N’OTES', waarin een reeks nieuwe medewerkers worden gepresenteerd (waaronder zwarte rubberen laarzen, komma’s, sokken, …). Zoals een zijsprong onderaan de pagina bewegen verschillende ‘voetnoten’ zich doorheen de ruimte. Ze maken kleine bemerkingen en houden – zoals komma’s – een belichaamde pauze en/of ademhaling.       Een centrale gedachte in deze tentoonstelling is die van de ‘oefening’, bepaalde werken zullen gedurende de tentoonstellingsperiode in interactie gaan met elkaar. Op die manier ontstaat er een synergie tussen de twee presentatieruimtes: een repetitiezaal of oefenruimte (in de Warande, Houten Zaal) en een spiegelzaal of reflectie-ruimte (in de Warande, Luifelzaal). Zo houdt deze tentoonstelling het midden tussen oefening en presentatie.

In de praktijk van Ode de Kort (°1992) zijn als consequente medewerkers O en U, veel meer dan alleen letters, metgezellen om mee te denken, te oefenen en te performen. Door te oefenen en te trainen met deze karakters genereren ze zowel (typo)grafische, performatieve als linguïstische vragen. Door een voortdurende beweging tussen fotografie, installatie, video, performance en tekst is De Korts praktijk een manier om het maken en ontcijferen van betekenis te testen. Bij dat proces wordt de relatie tussen taal en de vorming van het zelf verschoven.   
  
Haar langdurige artistieke betrokkenheid met O en U resulteert in een uitgebreid vocabularium, een taal die voortdurend in beweging is. De synchronisatie van lichaam en taal wordt voortgezet in haar solo project 'A ST’OCK(ING) OF F’OOT N’OTES', waarin een reeks nieuwe medewerkers worden gepresenteerd (waaronder zwarte rubberen laarzen, komma’s, sokken, …). Zoals een zijsprong onderaan de pagina bewegen verschillende ‘voetnoten’ zich doorheen de ruimte. Ze maken kleine bemerkingen en houden – zoals komma’s – een belichaamde pauze en/of ademhaling.   
  
Een centrale gedachte in deze tentoonstelling is die van de ‘oefening’, bepaalde werken zullen gedurende de tentoonstellingsperiode in interactie gaan met elkaar. Op die manier ontstaat er een synergie tussen de twee presentatieruimtes: een repetitiezaal of oefenruimte (in de Warande, Houten Zaal) en een spiegelzaal of reflectie-ruimte (in de Warande, Luifelzaal). Zo houdt deze tentoonstelling het midden tussen oefening en presentatie.

Vorige
Vorige

Peter Morrens: WACHTKAMERS

Volgende
Volgende

Femmy Otten - Rainbow Woman